De Wilhelminaring

wilhelminaring-2_A5.48
Door Jan Matthesius
De Wilhelminaring wordt sinds 1998 om de twee jaar aan een Nederlandse beeldhouwer uitgereikt. De Stichting Wilhelminaring heeft hiermee als doel om – behalve het eren van de winnaar – vooral de belangstelling voor de beeldhouwkunst in Nederland te stimuleren. CODA Museum presenteert van 19 augustus tot en met 2 november 2014 de tentoonstelling Wilhelminaring: oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst 1998–2013, een overzicht van 16 jaar Wilhelminaring. CODA directeur Carin Reinders en gastcurator John Blaak stelden deze tentoonstelling samen waarin naast het werk van de acht beeldhouwers ook de speciaal voor de winnaar ontworpen ringen te zien zijn.
fotografie: Ger van Leeuwen

Comments: Reacties uitgeschakeld voor De Wilhelminaring Posted by: Categorieën: BLOG